fredag 25 oktober 2013

Folklore insperation


Typ älskar hon med fläter, blir glad att bara se henne
Nytt projekt i flera ämnen som vi ska arbete med över en lång tid. Vi ska skapa en modern möbelkollektion med folklore som tema. Länderna/ områdena vi har att välja mellan är Ryssland, Skandinavien, Mongoliet och Tibet. Förutom en kollektion på papper ska vi dessutom själva göra en möbel och en inredningsdetalj, bärkasse, logga, förpackning och informationsblad.
Var till en början mest intresserad utav rysslands byggnader, de är som slott i fantasivärldar med mönstrade tinnar och torn. Jag trodde att jag hade bestämt mig för Ryssland men Tibet fastnade jag för vet inte riktigt vad det var, sen samernas kläder och hattarna o kragarna i Mongoliet... Ja, det fanns något jag gillade hos de alla fyra vilket bara blev förvirrande. Gick på känsla och valde därmed huvudsakligen Tibet men också Mongoliet då de liknar varandra och för Mongoliets former i folkdräkterna som hattar och slags kragar.
 

torsdag 24 oktober 2013

Artikeln

Jag har använt mig utav den kristna skapelseberättelsen som jag har plockat isär och gjort om till en modern variant. Gud skapar Adam och Eva som bryter mot regeln som Gud givit dem, de äter från kunskapens träd och kastas därmed ut ur paradiset. I min artikel är det nu en kvinnlig projektledare som skapar två robotar, Homo0p7. Viruset som smyger sig in i systemet och gör så att robotarna får egna känslor motsvarar ormen vid kunskapens träd. Robotarna som nu har känslor och egen vilja har möjlighet att skaffa sig en egen uppfattning om verkligheten. Tanken var att de skulle vara människorna tillags, de kan nu inte användas på samma sätt och kastas därmed ut ur ”paradiset”.   
För att rita bilden har jag använt mig utav tusch med streckningstekniken och att rita konturerna. Bilden känns enkel och tydlig, det är det allra nödvändigaste med vilket ger en snabb uppfattning.
Att pussla ihop tidningslayouten är väll ingen match tänkte jag när det var nästa punkt att utföra men det var klurigare och fler steg än vad jag tänkte. Sistaminuten-ringde pappa och tryckte in lite reklam. Är inte riktigt nöjd med layouten, skulle vilja ha en bättre balans med bilderna och texten, tycker jag att tidningssidan nästan lutar lite.

onsdag 23 oktober 2013

Bilden är nu äntligen klar!


Sablans svårt att verkligen få så som jag vill ha det, tar alltid mins dubbelt så lång tid som jag har tänkt mig, dessutom glömde jag sudda ut blyerts linjerna innan jag scannade in bilderna så det krävde en del tid och pill. Innan min bild blev klar har datorn hunnit hacka upp sig, jag glömde spara mitt arbete, fick börja om på steg 2 men som tur har vi haft en hel dag att arbete med artikeln, hade dessutom turen att sitta bredvid Julie som jag fick en hel del hjälp med photoshop. Bilden är nu äntligen klar!

tisdag 22 oktober 2013

Pussla ihop

Scannat in flera olika delar för att pussla och sätta ihop dem i photoshop.
 
Min bild till artikeln ska jag bugga upp med massa sträck med tusch. Det gick väldigt bra att rita armarna som tillverkar roboten, var ju egentligen bara att rita raka streck med linjalen men det kändes som att allt flöt på och flaggan var fortfarande hissad.


 
Nästa steg att rita själva roboten blev dock lite jobbigare… Rita människor är väll det sista jag gör men nu var det ganska skönt att det ändå är en robot så det är okej om halsen är lite för lång eller om att jag fortfarande ritar näsor som ett L. att roboten blundar gör ju allting bra mycket enklare också.


 

Okej, dessa sablans konor..  vad ska sägas.. det tog lång tid innan jag blev nöjd med dem. Jobbigt när de ska vara lika på båda sidorna, ha en spegling liksom. Löste det genom att bara rita en halv korna och sen spegla den i phoroshop.


Inspiration till att rita ansikte

 
 
Bilden är från agneshedenstroms blogg

Att göra om o om

 

måndag 21 oktober 2013

Skiss

 
 
Brukar alltid vela hur mycket som hels inför ett nytt projekt, kladda, slänga för att kladda och länga några fler skisser men den här gången är det min första skiss som jag arbetade med från början till slut som är grunden till slutresultatet.
 


onsdag 2 oktober 2013

Hur andra har illustrerat





Inspirations collage

I svenskan ska vi välja en myt som vi har som inspiration inför artikeln som vi ska skriva då vi får komma på en helt egen historia som ej är sann. Jag har valt skapelseberättelsen när Gud skapar Eva och Adam och de får leva i paradiset men sedan kastas ut för att de har brutit mot den enda regeln.
I bliden har vi nu på börjat arbetet med att göra en egen bild till artikeln. Jag började arbetet med att göra ett inspirations collage.