måndag 22 oktober 2012

Resultatet

Nu är jag äntligen klar! Så kul att se resultatet och titta tillbaka på arbetsprocessen. Däremot så var det en stor del utav mobilen som jag fick ändra, eller snarare ta bort. Men en mer betydande del som jag la till.

Hänganordningen hade jag tänkt skulle vara utav ståltråd invirade i snöre utav natur nära material. De skulle vara böjda ut från väggen där kloten skulle hänga i. Jag var fast i klistret när jag förstod hur tunga kloten var och när jag inte fick tag på en tillräckligt stark ståltråd. Jag visste verkligen inte hur jag skulle löda problemet. Lösningen kom när jag väl hade redovisningen och trodde att jag inte var klar med min mobil. Inför redovisningen hängde jag upp mina klot i olika höjder fritt från varandra. Ingen annordning utan fria enheter, som små moln. Precis den kännslan som jag ville komma åt. Det var så det skulle vara, det känndes helt rätt när de väl hände uppe.
Det fina som jag la till gör mina moln mer värda, nu betyder de någonting, inte bara för mig utan för hela min klass. I det största molnet är nämligen klassens drömmar bevarade på små papperslappar. I nästa moln förvaras de personer som jag ser upp till eller betyder mycket för mig. Tredje molnet är fullt med saker som jag vill göra eller uppleva innan jag begravs. I de två minsta molnen bevaras två av mina drömmar. Alla önskningar, drömmar och viktiga personer är nu bevarade i mina svävande moln.

 

torsdag 11 oktober 2012

Tidspress


Nu är äntligen alla kloten runda, torra och fria från ballongerna. Senaste arbetspasset spräckte jag den största ballongen och täckte iför öppningarna på de tre minsta kloten. Kloten ska hänge i fiskelina, för att få det på ett snyggt sätt så vill jag att fästet ska vara så diskret som möjligt. Det löste jag genom att fästa en liten ihop rullad pappersbit i ena änden av tråden inuti kloten. Resultatet blir att man inte ser fästet på något sätt.
Det har tagit otroligt lång tid, mycket länger tid än vad jag hade räknat med. Jobbigt nog så ligger jag just nu långt utanför tidsplanen. Redovisningen är på måndag, och mobilen skulle egentligen ha varit klar vid det här lagret. Jag vet hur målet ser ut, det är bara det att jag inte vet hur långt det är kvar. Men, det löser sig, det gör det alltid.

 
 


söndag 7 oktober 2012

Det går framåt


Den här veckan så har tre klot blivit fria från sina bon, alltså ballongerna. Denna gång var jag noggrann med att kloten hade torkat rejält innan jag spräckte ballongerna. Det var nervöst att sticka hål på ballongen efter allt klistrande av alla pappersbitar som lagts som ett sköld runt ballongen. Kändes gott att det gick som jag hade hoppats på – alla klot är hela Nu är det bara finliret kvar, att täcka över de hål som använts för att dra ut själva ballongerna.

Nu hänger ytterligare en medlem till klotfamiljen på tork i skolan. Kloten består än så länge av endast ett lager med pappersbitar, så ytterligare några lager ska till för att det ska hålla sin runda form och inte vara allför ömtåliga när de väl hänger uppe på sina platser.
Den senaste skapelsen är mellanstor jämfört de övriga. De två minsta är ungefär 5 cm i diameter medan den på tork är 10 cm och nästa 15 cm. Principen är tagen utifrån Fibonaccis talföljd (1, 1, 2, 3, 5…), vilket innebär att man plussar ihop de två tidigare talen och svaret blir det nästa talet i talföljden. Jag använder mig utav samma mönster, två klot har diameter 5 cm, nästa klot 10 cm, 15 cm och sista klotet blir då 25 cm i diameter.

Veckans trubbel var vilka storlekstal jag skulle använda mig av till de olika ballongerna. Först tänkte jag att de skulle vara upp till 15 cm stora, men jag märkte att det blev lite väl tight mellan de minsta storlekarna. Istället ska det helt enkelt bli en klotserie upp till och med 25 cm i diameter. Jag har ännu inte börjat på det klotet i och med att om jag använder mig utav en vanlig ballong så kommer den att bli äggformad, och det vill jag undvika så mycket som möjligt. Jag ska istället använda mig utav den större modellen av kalasballonger. Stoleken på den största ballongen är jag riktigt nöjd med, kul att ha gjort något stort som verkligen syns.