måndag 8 december 2014

Mini MEE

2014-11-10
Startar upp projektet om design- och patentskydd med översiktlig genomgång om bl.a vad som krävs för patent mm. Delas in i grupper och vi blir gruppen “Dom Äldsta” och vi får smaska på Nobles, aja vi fyller även en tavla med idéer och förslag till vårt märke, Småfolket som vi nu kickat igång. Imponerad över hur mycket vi har hunnit med då jag som ensam inte skulle ha kommit ens hälften så långt på egen hand. Till en början var vi alla mest sugna på jobba under namnet Mini MEE utom Albin. Efter att ha hört hans tankar var vi alla överens om att det skulle bli Småfolket. Han tog upp att de djuren som oftast används i sammanhang för barn är djur från bondgårdar eller savannen. Då våra kunder är här i norden har vi valt att fokusera på vilda djur i norden. Vi räknade upp djur som räv, uggla och älg. Till nappen vi ska designa föreslogg jag att det som är utanför munnen tryckt mot huden skulle vara inspirerat och format likt älg horn, i silikon eller liknande material så att det inte är taggigt och gliporna blir som någon form av ventil som inte sitter fast allt för hårt mot huden. Men för att förtydliga företagets namn riktade vi in oss istället på insekter och mindre djur i skogen.


Vi har ett tema och tydlig riktning, listade upp föremål som ska vara med i vår kollektion och där efter vilket djur det ska vara inspirerat av. Malin har exempelvis en nappflaska som hon ska designa, med hjälp av Lisa kom de på en finurlig ide; att en orm ska slingra sig runt flaskan och krama åt den då flaskan blir bucklig. Jag föreslog att nappen till flaskan kan vara ormens huvud för att få till en knäpp och unik flaska. Jag ska designa ett matset med myror som inspiration, tänker mig att de ska krypa runt på kanten men börjar fundera om det istället blir äckligt…


Hann även börja diskutera hur vårt märke/ logga ska se ut. Just nu så ser det ut som att SMÅFOLKET ska stå i versaler med O:et format som en nyckelpiga. Vi hann gå många vändor, jag var mån om mina idéer om en tass eller fotspår i slutet av ordet eller att myror skulle krypa runt i ordet men de andra var mer måna om att ha en egen symbol som skulle kunna stå för företaget. Ringen ovanför Å:et försökte vi göra något med, fastnade kanske för den ringen innan någon kläckte idéen om att använda oss av O:et istället. Och varför inte nyckelpigan Lisa ritade upp i början, enkel och som en liten färgklick.
Nappen som var det första vi formgav vilket även är
utgångspunkten i färgschemat


Gruppen jag tillhör inkluderar Jummi, Emelie, Lisa C, Malin W och Albin.


2014-11-17
Visst det är ibland klurigt med grupparbete när det är flera olika åsikter och idéer, men alltså vår grupp. Vi får gjort så mycket på lektionerna. Önska att jag själv kunde vara så produktiv på egenhand också. Allt flyter på och vi bockar av det ena efter det andra.


På dagens lektion upptäckte Albin att det redan finns ett företag som heter Småfolket som säljer barnsaker. Då uppgiften går ut på att kolla upp vad som är okej och inte så fick vi tänka om lite. I och med att vi har kommit så långt o processen behåller vi vår grund hur vi tänker med insekter och smådjur. De andra alternativen för namn till företaget är Barnsaker eller MiniMEE. Då Barnsaker är lite för tydligt om vad vi designar och då kanske svårt att få ensamrätt på namnet valde vi MiniMEE men däremot finns det ett företag i Australien som heter det. Men vi kom fram till att det är okej att vi här i Sverige heter samma då vi tillhör EU men inte Australien. Om vi hade fått välja namn helt fritt hade vi troligtvis valt något annat namn för att inte uppfattas som att vi knyckt från det företaget eller om vi skulle vilja etablera oss i Australien.

Blev även klar med loggan. En grafisk enkel nyckelpiga som istället för att vara i O:et i Småfolket hamnar efter MiniMEE på snedden.


För min del kom jag igång med designen till mina föremål. Jag ska designa, tallrik, skål, sked samt något att dricka ur. Tänker mig mjuka former och ska få med myran som är mitt djur i kollektionen. De ska krypa på rad på kanter och ner i skålen, kanske lite äckligt men tror samtidigt att det skulle uppskattas hos barn. Tallriken ska jag kombinera som en bricka där det sjunker ned något med plats för skål eller plats för exempelvis äpplen utan skålen.





2014-12-01
Förra veckan blev jag klar med grundritningarna till matsetet, sked, skål, fat samt mugg. Lisa hjälper mig med slutklämmen i photoshop, att lägga in myrorna som jag ritat och skannat in.
Muggen trycks ihop i mitten där myrorna bildat en gång, blir även en koppling till Malins nappflaska. Fatet är uppdelat i olika sektioner med hjälp av myrgången för att dela upp maten och göra måltiden mer lekfull, något nersjunken plats för skålen eller att bara dela upp maten.


Det är sista lektionen och nästan alla ritningar är klara, det är nu texten och redovisningen som är i fokus. Delat upp vem som ska skriva vad och jobbar nu framför allt från egna håll.


2014-12-02
Skrev om olika skydd för nappen och matkittet, skrev även en liten text som beskriver vad jag designat som ska vara med i vår presentation/ mapp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar