torsdag 28 mars 2013

Vi elever blommar ut

Har arbetat och nyligen avklarat ett kort men roligt arbete. Alla i klassen har nämligen fått chansen att lämna in ett förslag till hur en utav skolans väggar ska se ut. Om jag inte är helt ute och cyklar så ska elevrådet vara de som tar beslutet om vilket förslag som ska verkställas. Mitt förslag är ganska enkelt och nertonat. Jag har ritat en bild utav en död maskros där fröna blåser iväg. Min tanke är att vi elever är fröna som tar fäste på olika ställen och sedan blommar ut.
Innan Photoshop

Slutresultatet

söndag 17 mars 2013

Bockar av

Hade lite helgstämning i fredags med choklad och ritade skisser till min stol. Blev klar med ritningarna från alla vyer och har de nu inskannade för att fixa till dem i photoshop.

torsdag 14 mars 2013

Finally!.. nästan

O tjenare vad kul det är att avsluta projekt! Älskar att se slut resultat, fast egentligen är vi inte framme än. Ska rita skisser och ha redovisning också, men själva byggandet är klart för min stol. Sista passet var det att fylla i korsetten och limma fast några extra solfjädrar på ryggstödet. Garanterar att min stol håller dig men luta dig inte bakåt..

Det börjar ta sig

Hålen har blivit gjorda, guldringarna är islagna, sista lagret är fast limmat utav stubbens alla ringar och en ny ide blir verkställd. Ryggstödet ska nämligen få en extra twist. Jag har valt att limma fast fullt med små solfjädrar tätt intillvarandra på insidan utav ryggstödet i flera lager.


söndag 3 mars 2013

Stooolen

Senaste lektionen med min stol hade jag tänkt att jag skulle limma fast det sista lagret utav wellpapp och få till min korsett. Till korsetten ska jag ha ett svart siden band och guldiga små ringar till hålen. Men det var svårare att göra hålen än vad jag trodde att det skulle bli, jag provade med en hålslagare och sen göra hålen större med en syl men min kartong är ganska ömtålig så jag tar det säkra före det osäkra och väntar tills nästa lektion då jag förhoppnings vis kan få låna en mackapär som gör snygga hål. Fick i alla fall mitt yttersta lager sprayat i svart, börjat täcka ryggstödets insida med bokpapper och påbörjat min ritning till stolen.



Sämst men bäst

Vad mycket kul man kan göra med photoshop! Men fy vad svårt det kan vara, skulle ibland vilja ha privatlärare som stod vid min sidan som kunde svara på alla mina frågor med det samma utan att jag skulle behöva ropa på hjälp stup i ett. Min lilla ritning har blivit inscannad för att få sig lite färg, alla de olika färgerna som jag använder mig utav till mitt mönster har jag tagit utav mosaiken i palatset Alhambra.

Inlägget som har fått vänta..

"Det är bara att börja." Ja då undrar jag lite hur du tänkte där egentligen? Att börja, börja med vad som helst tycker jag är sjukt jobbigt. Speciellt när andra redan har kommit igång och är i full gång med sitt. Då sitter jag där som ett övergivet bananskal och inte riktigt vet vad jag ska göra. Men tillslut så antog jag utmaningen. Satte mig ner med penna och papper och började, började kladda som sedan skulle visa sig bli ett mönster, ett tyg. Det är just det uppgiften är. Skapa ett mönster med inspiration från slottet Alhambra i Spanien, där jag kan inflika att jag har varit och det var ganska så väldigt fint. Med lite hjälp utav photoshop, rotation och tesselering mm så ska jag nog få ett slutresultat.



 
Lektion 1 på bildprojektet om att skapa ett dget mönster


 
 
Lektion 2