tisdag 22 januari 2013

En dag i Thailand


Varje dag är olik den andra men börjar dagarna med den obligatoriska mangon på stranden. Rejält söligt men lika stor besvikelse varje gång när det bara återstår skal och kletiga händer. De få gånger som färsk mango inte har stått på menyn har mango shake fått vara good enough. Har nog bäljt i mig mer mango shake än vatten under resan.

Gårdagen bestod till största del utav plugg, läste hur mycket som helst om undervattensnavigering, tyngdkraft, tryckfallssjuka mm i och med att jag ska nästa nivå utav dykarcertarfikatet, Advance. Har tre dyk kvar där ett är ett nattdyk. Ska bli riktigt fint. Efter en seg dag var jag välförtjänt en go middag på favorit restaurangen, men den här gången slapp jag var den som väntar, det var min tur att göra middagen. Var med bak i köket och lärde mig hur man kokar ihop en av mina thailändska favoriträtt. Kommer ofta att lukta Masaman i lägenheten när jag kommer hem till Sverige. Fruktansvärt gott.

Just nu befinner vi oss på ön Ko Lipe men innan var vi på Ko Phangan. En av höjdpunkterna där var när jag tog en kort massagekurs. För att beta av notan hjälpte jag till med att "jobba" på restaurangen som de två thailändska syskonen driver. Det var inte mycket till jobb, fick åka med runt i en pickup på olika marknader och små affärer, bjöds på thaiefterrätt, lärde mig lite thailändska ord, fick resans godaste Pad Thai, plus massage oljor. Ja det var ett ganska soft jobb.