söndag 25 november 2012

En stubbe växer fram

Mitt byggande började väldigt knakigt men nu har jag fått till tekniken, nu rullar det på. Jag håller på att rulla och klistra ihop sitsen som kommer att se ut som en stubbe med massa ringar. Just nu så har jag allting under kontroll men jag få se hur det blir när ryggstödet ska på plats.
 

lördag 10 november 2012

Nytt projekt

Den här veckan har vi arbetat med ett nytt projekt. Vi ska designa en sittmöbel med inspiration från 1800-talet. Inte bara det, utan vi ska även göra sittmöbeln i verklig storlek utav wellpapp.
Jag fick min inspiration från kvinnornas hattar, en så kallad bahytt. De ser nästan ut som en tratt som ramar in ansiktet med ett band och en rosett under hakan. Från början så tänkte jag försöka likna den så mycket som möjligt till min sittmöbel. Att det skulle bli som en pall med tratten som ruggstöd. Men just nu så ser ritningen lite annorlunda ut. Det är fortfarande som en pall men ryggstödet kommer att bli högre och gå som en brant uppförsbacke som sedan slutar som ett rakt stup. Pallen, eller sittdelen kommer jag göra utav wellpapp och rulla det tills det blir som en stubbe. Det är svårt att förklara och jag förväntar mig inte att du ska förstå men hållut, fortsättning följer...